Gastlessen

De Supermarktsafari wordt gratis aangeboden aan klassen die deelnemen door ContourdeTwern. Onder leiding van een kundige expeditieleider ga je met de klas op zoek naar het verhaal achter de producten in de supermarkt.

Supermarktsafari

Supermarktsafari

Onder leiding van een kundige expeditieleider ga je met de klas op zoek naar het verhaal achter het product. 

Wat betekenen de sterren van het BeterLeven keurmerk? Hoe zit het met duurzaam gevangen of gekweekte vis? Welke logo's bestaan er voor fairtrade en waar moet ik precies op letten als ik gezond of duurzaam boodschappen wil doen? Kan ik beter tomaten kopen die worden ingevlogen uit Spanje of kastomaten van Nederlandse bodem?

In deze leerzame en interactieve safari krijgt de klas de kans om op dit soort vragen zelf het antwoord te vinden.

Saskia Peeters - Switch/ContourdeTwern saskiapeeters@contourdetwern.nl

Wipe your mindbug

Wipe your mindbug

De workshop ‘Wipe your Mindbug’ is een leuke en interactieve manier om kennis te maken met het eten van insecten. 

Waar smaken insecten naar? Waarom is het eten van insecten duurzaam? Waarom eten we geen insecten in het Westen, maar in andere landen wel?

Tijdens deze workshop hoor je het verhaal, kun je je laten verrassen en proeven hoe bijvoorbeeld een meelworm, een krekel of een sprinkhaan smaakt.

Saskia Peeters - Switch/ContourdeTwern saskiapeeters@contourdetwern.nl

Workshop Foodvloggen of Foodfotografie

Workshop Foodvloggen of Foodfotografie

Anne van Anne Travel Foodie deelt receptvideo's op haar YouTube en Tiktok account. In de workshop 'Foodvloggen' laat ze zien waar zij zelf op let, en de leerlingen gaan zelf ook aan de slag.

Daarnaast biedt Anne de workshop 'Foodfotografie' aan. Anne heeft bijna 20.000 volgers op haar Instagram account, dit komt vooral door haar food foto's. In deze workshop deelt ze haar tips met de leerlingen en gaan ze zelf ook aan de slag.

De workshop lengte is in overleg. Bijvoorbeeld 1,5uur: €150,-

Anne de Graaf - Anne Travel Foodie - info@annetravelfoodie.com

Naar site
Op bezoek bij de boer

Op bezoek bij de boer

Wat is er nu leuker dan echt ontdekken waar je eten wordt gemaakt? Door een bezoek te brengen aan een boerderij in de omgeving kunnen kinderen zelf voelen, proeven en leren hoe hun eten gemaakt wordt. Via het platform klasseboeren stellen verschillende boeren uit de buurt hun boerderij open voor deelnemers aan de Rabo WII Foodtour. Meer informatie vind je op de site. 

Klasseboeren - aanmelden verloopt via de website, vermeld bij aanmelding dat de klas deelneemt aan de Rabo WII Food Tour

Naar site
Hoe maakt een bij honing?

Hoe maakt een bij honing?

Bevlogen stadsimker Marcel Horck vertelt in het prachtige bijenhuis aan de Atlasstraat 11b in Tilburg alles over bijen en wat bijen betekenen voor de natuur en de voedselvoorziening. 

In verband met Corona ziet het er naar uit dat er dit schooljaar -tot 1 juni 2021- helaas alleen digitaal les kan worden gegeven. Marcel maakte daarom een online programma over bijen, zie daarvoor onderstaande website en klik hier voor het introductiefilmpje van Marcel!

Marcel Horck - Beezzzz - info@beezzzz.nl - 06 152 584 21

De kunst van thee

De kunst van thee

Praktijkles over thee: verschil tussen zakjes thee en losse thee, hoe wordt het verbouwd etc. Daarna gaat de klas in groepjes aan de slag met verschillende manieren van zetten van thee en ijsthee én gaan ze natuurlijk proeven. 

Duur van de les en kosten in overleg. 

Brigitte van Schooten - Art of Tea - info@artoftea.nl - 06 132 541 33

Naar site
Gezond zijn kun je eten

Gezond zijn kun je eten

Wat zijn kruiden, en waar gebruik je deze voor? Weet je waaraan je kunt herkennen welke goed zijn voor je brein, welke voor je huid. Aan de steeltjes van de kruiden, de kleur van de bloemen, het blad, de smaak kan je proeven waar deze kruiden goed voor zijn. In deze les deelt kruidendeskundige Aimee van der Sterren de bijzondere eigenschappen van kruiden.

Aimee van der Sterren - Neitan - info@neitan.nl - 06 132 045 40

Naar site