header-afbeelding

JOGG Tilburg, GGD Hart voor Brabant en 013Food

Buiten Willem II Betrokken en de Rabobank zijn er diverse partners verbonden aan de Rabo Willem II Foodtour. Zij helpen bij de inhoud en de kosten van het programma.

JOGG Tilburg en GGD Hart voor Brabant

Ieder kind heeft het recht om gezond op te groeien. Daarom wil de gemeente Tilburg voor ieder kind een gezonde omgeving creëren, waar de gezonde keuze de gemakkelijkste keuze is.

Dat gaat o.a. over bewegen en voeding en wordt uitgevoerd middels de integrale JOGG aanpak. JOGG is een netwerkorganisatie van waaruit diverse maatschappelijke en private partijen samenwerken en zich inzetten voor die gezondere omgeving, waaronder ook de schoolomgeving.

Binnen de schoolomgeving werkt de JOGG coördinator, werkzaam bij gemeente Tilburg, nauw samen met GGD Hart voor Brabant en haar Gezonde School adviseurs. Samen faciliteren en ondersteunen ze leerkrachten op basisscholen bij de integrale en structurele implementatie van verschillende gezondheidsthema’s, waaronder ook de JOGG thema’s; Drinkwater, Gratis Bewegen en Groente. Hierbij wordt maatwerk geleverd, waarbij goed wordt gekeken naar de mogelijkheden en wensen binnen de school. De Gezonde School aanpak biedt daarbij de juiste houvast aan scholen om structureel aandacht te besteden aan gezondheid op school.

De Rabo Willem II Foodtour draagt op een leuke en verantwoorde manier bij aan educatie over gezonde voeding. Daarom wordt de Rabo Willem II Foodtour ondersteunt vanuit de Tilburgse JOGG aanpak en de GGD Hart voor Brabant

Wil je meer weten over de Tilburgse JOGG aanpak of de Gezonde School, kijk dan op www.sportintilburg.nl/JOGG en op www.gezondeschool.nl

Via de menukaart Groen en gezond opgroeien in 013 kun je nog veel meer inspiratie op doen voor passende interventies voor jouw school op de thema’s bewegen, waterdrinken en groen(te) www.jonglereneten.nl/nieuws/groen-en-gezond-opgroeien-013


013Food

013Food is een vereniging die bijdraagt aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden-Brabant. Dat doen ze door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten. Tot de 013Food-familie behoren uiteenlopende food-initiateven, bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, stichtingen en andere partijen. 013Food heeft als eerste pijler: meer kennis over gezonde voeding. Daarom bieden leden van 013Food verschillende gastlessen aan voor de deelnemende klassen van de Rabo WII Foodtour. 

Meer weten over 013Food? Kijk dan op: 013food.nl 

Schrijf je snel in!

Schrijf je klas nu in en leer samen met de spelers van Willem II meer over gezonde voeding.

Aanmelden 2024/2025