Lesprogramma

Een divers lesprogramma over gezonde voeding

Tijdens de Rabo Willem II Foodtour nemen we leerlingen tijdens negen lessen mee in verschillende thema's op het gebied van gezonde voeding. Aan het eind van iedere les krijgen de leerlingen een vlogopdracht van de spelers van Willem II. Bekijk hieronder de inhoud per les.

afbeelding bij Les 1

Les 1

In de eerste les geven we uitleg over de Rabo Willem II Foodtour; de verschillende onderdelen, de verwachtingen en wat de kinderen uiteindelijk leren. We dagen de kinderen uit deel te nemen aan de vlogopdrachten, waarbij niemand minder dan Leo Alkemade vlogtips geeft.

Bekijk les 1
afbeelding bij Les 2

Les 2

In deze les legt Rabobank uit waarom zij voeding belangrijk vindt en dat zij meer doet dan alleen met geld bezig zijn. De problemen van het wereldvoedselvraagstuk worden besproken en gekoppeld aan de inzet van Rabobank om oplossingen aan te dragen.

Bekijk les 2
afbeelding bij Les 3

Les 3

We hebben het in deze les over voedselverspilling. Een gemiddelde Nederlander gooit elk jaar 50 kilo aan goed voedsel weg. Wat kan jij nu zelf doen aan het voorkomen van voedselverspilling? Een Klokhuisfilmpje geeft het antwoord op deze vraag.

Bekijk les 3
afbeelding bij Les 4

Les 4

Wat zijn streekproducten en waar komen ze vandaan? Streekproducten blijken gezonder te zijn en beter voor het milieu. In Noord-Brabant levert de agrarische sector groente en fruit, vlees en zuivel. In deze les geven we het belang aan van streekproducten.

Bekijk les 4
afbeelding bij Les 5

Les 5

Deze les gaat over gezonde voeding en een gezond voedingspatroon. We vertellen over gezonde producten en hoe belangrijk een gezond voedingspatroon is. We gaan in gesprek met een di√ętiste en onderzoeken de vraag: gezonde voeding, wat is dat eigenlijk?

Bekijk les 5
afbeelding bij Les 6

Les 6

Wat is nu gezonde voeding als je (top)sport beoefent? In deze les gaan we met de di√ętiste en chefkok van WII op zoek naar antwoorden op de vragen: wat eet je voor, tijdens en na het sporten? Wat eten de WII spelers en wat kan je zelf thuis voorbereiden?

Bekijk les 6
afbeelding bij Les 7

Les 7

Drinken is belangrijk. Niet alleen met sporten, maar ook als je op school zit of thuis bent. Je hebt heel veel keuze in drinken: van water tot energydrankjes. In deze les vertellen we wat verstandig is om te drinken en wat je beter kan laten staan.

Bekijk les 7
afbeelding bij Les 8

Les 8

Bij heel veel producten staat dat er 0% vet en 0% suiker in zit en veel vitaminen. Maar toch hoeft dat niet gezond te zijn. Je wordt heel vaak in de maling genomen. Wat staat er nou echt op de etiketten van voedingsproducten en wat vertellen ze ons?

Bekijk les 8
afbeelding bij Les 9

Les 9

In de laatste les blikken we terug op wat er allemaal geleerd is. Waarom de Rabobank voeding zo belangrijk vindt. Wat we kunnen doen aan voedselverspilling, wat streekproducten zijn en wat nou echt gezonde voeding is. En hoe WII spelers hier mee om gaan.

Bekijk les 9