Les 2

Les 2: Rabobank Banking for Food

In deze les legt Rabobank uit waarom zij voeding belangrijk vindt en dat zij meer doet dan alleen met geld bezig zijn. De problemen van het wereldvoedselvraagstuk worden besproken en gekoppeld aan de inzet van Rabobank om oplossingen aan te dragen.

Video bij Les 2
Aflevering 2 - Banking for Food

Log in om de aflevering te bekijken.

Verder verdiepen

Wil je je samen met de klas verder verdiepen in dit onderwerp? Bekijk dan onderstaand aanbod van smaaklessen, smaakmissies of gastlessen passend bij het thema van deze les.

afbeelding bij Verdiepingsles

Supermarktsafari

Onder leiding van een kundige expeditieleider van ContourdeTwern ga je met de klas op zoek naar het verhaal achter het product. Wat betekenen de sterren van het BeterLeven keurmerk? Hoe zit het met duurzaam gevangen of gekweekte vis? Welke logo's bestaan er voor fairtrade en waar moet ik precies op letten als ik gezond of duurzaam boodschappen wil doen? Kan ik beter tomaten kopen die worden ingevlogen uit Spanje of kastomaten van Nederlandse bodem?

Les bekijken
afbeelding bij Verdiepingsles

Smaakles: het appeldebat

Wat vind jij van biologisch? De klas gaat in deze les met elkaar in debat!

Les bekijken
afbeelding bij Verdiepingsles

Vlog maken!

Vlogs maken is simpel en leuk. Onze Tilburgse Anne travel foodie weet daar alles van! Lekker eten maken en het filmen. Zo doet zij het. Kijk gerust naar hoe zij een Tortizza maakt. Met deze vlog kun je de leerlingen inspireren voor de vlogopdracht van deze les.

Les bekijken